Yeni Başlayanlar İçin Stretching İpuçları
22
May

Yeni Başlayanlar İçin Stretching İpuçları

Flexio

Fasya

22.05.2020

Bir süredir kendiniz esneme egzersizleri yapıyorsanız, muhtemelen uygulamanızda bir ilerleme fark etmişsinizdir. Vücudunuz açılıyor, pozisyonlar hakkında bir fikriniz var, esneklik hedeflerinizin bazılarına ulaştınız ve birkaç yeni hedef belirlediniz. Bu noktada merak ediyor olabilirsiniz - benim için sırada ne var? Uygulamamı nasıl bir üst seviyeye taşıyabilirim? İşte birkaç ipucu:

Vücudunuzu Dinleyin

Özellikle hareketsizliğin arttığı bu dönemde, kendinizi çok zorlamadığınızdan emin olun. İyileşmek için kendinize zaman ve alan yaratmak çok önemlidir. Esneme egzersizlerine ayırdığınız vakti arttırmak uygundur, ancak her seferinde iki kat artırmanıza gerek yok. Derin ve zorlayıcı esneme hareketlerini, hafif olanlarla harmanlayarak uygulayın. Bedeninize göre, haftada kaç gün, kaç saatinizi bu uygulamaya ayıracağınıza karar verin ve dinlenme günlerini planlayın. Fiziksel olarak yorgun, halsiz veya acı çekiyor gibi hissediyorsanız, bu bedeninizi dinlemeyip çok ileri gittiğiniz anlamını taşır. Daha iyi hissetmek ve bedeninizi bu hareketsiz yaşamdan kurtarmak için esneme egzersizleri yaptığınızı unutmayın.

Sabırlı Olun

Esneme egzersizleri, özellikle vücudun çok ham olduğu bir dönemde başlandıysa, biraz acı verici olabilir ve zorlandığınızı hissetmenize sebep olabilir. Çoğu insan stretching egzersizlerinin ilk aşamalarında hızlı ilerler. Daha sonra, pozisyonlar zorlaşır ve onlara hakim olmak daha uzun sürebilir. Oysa stretching egzersizlerinin amacı, vücudu ve kasları yavaş yavaş belirli bir esnekliğe ulaştırabilmek ve rahatça hareket edebilecek düzeye gelebilmektir. Kendinize zaman tanıyın ve her zaman ölçülebilir hedeflere bağlı kalmak yerine, nasıl hissettiğinize odaklanın. İlerleme yavaşsa, hayal kırıklığına uğramayın. Kendinize ve vücudunuza karşı merhametli olun ve sonuç ne olursa olsun ne yaptığınızın yararlı olduğunu bilin. Esneme egzersizleri yapmaya devam ettiğiniz sürece sonuçlar gelecektir.

Eğitiminizi Geliştirmeye Başlayın

Belirli pozisyonlar kolaylaşırsa, ilerlemeye başlayın. Yaratıcı olun ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini görün. Hareket açıklığınız artıp, ağrılarınız ve kramplarınız azalmaya başladıkça kendinizi daha motive hissedeceksiniz. Kendi başınıza yapabileceğiniz esneme hareketleri için YouTube sayfamızı ziyaret ederek ve sayfamıza abone olarak fizyoterapistlerimizin sizin için hazırladığı videolardan faydalanın.