Rockpods Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?
19
Nov

Rockpods Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Flexio

Fasya

19.11.2020

Hacamat, emme oluşturmak için cilde bardak yerleştirmeyi içeren geleneksel bir Çin tıbbı uygulamasıdır. Bu uygulama 2000 yıl öncesine dayanır, ancak birinci sınıf sporcular tarafından yaralanmaların giderilmesi için kullanılması nedeniyle son zamanlarda ilgi görmektedir. Bu yöntemde kullanılan bardaklar tipik olarak bambu, cam veya toprak kaplardan yapılır.

Rockpods ile uygulanan yöntemin cilt üzerindeki etkisinin kan akışını artırmaya yardımcı olduğuna ve iyileşmeyi desteklediğine inanılır; ayrıca hacamatın kısa vadede kronik boyun ağrısı ve kronik bel ağrısı ile ilişkili ağrı ve sakatlığın tedavisinde etkili olduğu düşünülmektedir. Yöntem uygulanırken, morarma ve ağrı gibi bazı yan etkiler mümkündür, ancak, eğitimli ve profesyonel kişiler tarafından yapıldığında güvenlidir.

RockPods, rehabilitasyon ve spor performansı uygulamaları için cilt ve miyofasiyal dekompresyon (MFD) tekniklerinde çok yönlülük ve esneklik sağlar. Bardaklar, geleneksel hacamat seansına benzer bir şekilde vücuda uygulanabilir ve hareket ettirilebilir. Aktif veya pasif hareket aralıklarından geçerken, uygulama yapılan kişinin cildinde, yerinde bırakılabilirler. Bu, hastanın fonksiyonel tedavi görmeye devam ederken serbestçe hareket etmesini sağlar.

RockPod'lar aynı zamanda mükemmel bir tarama aracıdır. Fizyoterapistler, bardakları hastalarının cildine yerleştirmek için ıslak veya kuru bir teknik kullanabilir ve iç ve dış fasiyal kayma ve kısıtlamaları incelemek için kulpu deri boyunca hareket ettirebilir.

Miyofasiyal dekompresyon, hacamat ile doku mobilizasyonu ve miyofasiyal salınım ilkelerinin bir karışımıdır. RockPods, fizyoterapistlerin eklem ve yumuşak doku hareketini etkileyen tüm alanları, tetik noktalarını ve diğer cilt veya fasya kısıtlamalarını tam olarak saptamasına ve tedavi etmesine olanak tanır. Daha büyük, siyah kaplar klinisyenlerin sırt veya bacaklar gibi daha geniş alanlarda daha fazla dokuyu yakalamasına ve manipüle etmesine izin verirken, daha küçük kırmızı kaplar kürek kemikleri veya kollar gibi daha hassas veya ulaşılması daha zor alanlar içindir.

RockPods'un cilt ve miyofasiyal dekompresyon için birkaç pratik uygulaması şunları içerir:

  • Tetikleme noktalarını serbest bırakma
  • Hiperaktif kas kasılmalarını engelleme
  • Postürel sorunları, yürüyüşü ve diğer hareket problemlerini düzeltmeye yardımcı olmak için kas kasılmasını kolaylaştırma
  • Doğru egzersiz pozisyonunu ve formunu kolaylaştırmak için belirli kasları tekrar pozisyona çekerek hedefleme
  • Yumuşak doku mobilizasyonu

Bizi arayarak Fizyoterapistlerimize hacamatın size nasıl yardımcı olabileceğini danışabilir, dilerseniz sağlık geçmişinizi paylaşarak randevu alabilirsiniz.