Manuel Terapi: Uygulamalı Bir Yaklaşım
24
Jun

Manuel Terapi: Uygulamalı Bir Yaklaşım

Flexio

Fasya

24.06.2020

Manuel terapi, terapötik masaj, eklem mobilizasyonu, yumuşak doku mobilizasyonu ve kas enerjisi yöntemleri gibi spesifik tekniklerden oluşur. Bu tedaviler, kişiye, uzman fizyoterapistler tarafından uygulanır. Fizik tedavinin diğer yönleri gibi, manuel terapinin genel amacı işlevselliği geri kazanmak ve doğal vücut hareketlerini kullanarak ağrıyı hafifletmektir.

Manipülasyon ve mobilizasyon gibi uygulamalı teknikler kullanılarak uygulanan manuel terapi yöntemi; nörolojik, kardiyo-solunum ve ortopedik problemlerin değerlendirilmesini ve tedavisini ifade eder. Bu manuel terapi teknikleri ağrıyı azaltmak, hareket aralığını artırmak, iltihabı azaltmak veya ortadan kaldırmak ve hareket kolaylığını kolaylaştırmak için kullanılır. Fizyoterapistler sinirlere, yumuşak dokulara ve fasya olarak adlandırılan bağ dokusuna yüksek hız ya da düşük genlik kuvveti kullanarak eklem hareketini hareket açıklığının ötesinde geliştirmeye odaklanır.

Manuel Terapinin Çıkış Noktası

Batı uygarlığına yönelik manuel terapiye yapılan atıflar “tıbbın babası” olarak bilinen Hipokrat'a, yani M.Ö. 460-385 yıllarına kadar uzanmaktadır, ancak uygulama dünyanın birçok farklı yerinde, farklı şekillerde gelişmiştir.

Osteopatik, kayropraktik ve tıp doktorları, daha modern zamanlarda manuel terapinin geliştirilmesine katkıda bulunmuştur. Fizyoterapistler ise araştırma ve uygulamalara büyük katkılar eklemiştir.

Manuel Terapini Uygulama Süreci

Hem mobilizasyon hem de manipülasyon, kemikleri ve eklemleri hizalamak için bükmek, çekmek veya itmek için farklı hız, kuvvet ve mesafelerde ölçülen hareketleri kullanır. Manuel terapi, kan dolaşımındaki oksijenin dolaşımını arttırmak için etkili bir tekniktir, bu da kişinin ağrılarını azaltmanın yanı sıra kişiye sakinlik ve rahatlama hissi verir.

Manuel Terapinin Sağladığı Avantajlar

Omurga, boyun, omuz, ayak / ayak bileği veya dizinizde ani veya devam eden ağrılar varsa ve bu ağrıların kronikleştiğini düşünüyorsanız manuel tedaviden faydalanmanız yararınıza olacaktır. Manuel terapi, bu bağlamda kasların gevşemesine yardımcı olur, skar dokusunu kırar ve esnekliğinizi yüksek oranda artırır. Tüm bunlara ek olarak, daha önce bir dizi hareketin kısıtlanmasına neden olan eklem problemlerine de çözüm üreterek eklem hareketlerinizi de artırabilir ve ağrılı kas spazmlarını azaltabilir.

Siz de uzman fizyoterapistler tarafından uygulanan manuel terapi teknikleri ile ağrılarınızı hafifletebilir ve hatta yok edebilir, bedeninizi rahatlatabilir ve sağlığınıza sağlık katabilirsiniz. Bu konuda uzman desteği veren Flexio fizyoterapistleri ile görüşmek, konu hakkında detaylı bilgi edinmek ve randevu almak için bize ulaşabilirsiniz.