Manuel Terapi Nedir, Nasıl Fayda Sağlar?
21
Oct

Manuel Terapi Nedir, Nasıl Fayda Sağlar?

Flexio

Fasya

21.10.2020

Manuel terapi, kas ve yumuşak doku ağrısını, eklem sertliğini, postürü ele almak ve etkili harekete yardımcı olmak için bir tedavi sürecinde kullanılan uygulamalı bir yaklaşımdır. Flexio’da uzman fizyoterapistler tarafından uygulanan manuel terapide, terapiden faydalanmak isteyen bireylerin sağlık bakımından gelişmesine yardımcı olmak için kişiselleştirilmiş, özel teknikler kullanılır.

Manuel Terapi Nedir?

Manuel terapi, kas-iskelet sistemi ağrılarını ve işlev bozukluğunu tedavi etmek için kullanılan özel teknikleri içerir ve çok sayıda fayda sağlamaya yardımcı olabilir. Manuel terapi teknikleri, kişinin hareketlerinin ve hareket açıklığının gelişmesine odaklanarak, etkilenen eklem veya yumuşak dokuya sıvı hareketini geri kazandırmaya yardımcı olur.

Fizyoterapistler, tedaviyi alan kişinin hareketliliğini sağlamak ve hareket verimliliğini artırmak, motor kontrolünü iyileştirmek, ağrılarını azaltmak için manuel terapi kullanır. Manuel terapi yöntemi; yumuşak doku masajı, eklem mobilizasyonu ve manipülasyonu, lenfatik drenaj ve pasif ve yardımlı fonksiyonel hareket gibi teknikleri içerir.

Manuel Terapi Nasıl Fayda Sağlar?

Manuel terapi, herksin bireysel durumuna göre özelleştirilerek, kişiselleştirilmiş bir şekilde uygulanır. Kişinin tıbbi geçmişin incelenmesine de dayalı olarak, manuel terapi, vücudun özel ihtiyaçlarına göre tedavi planına dahil edilir.

Fizyoterapistlerin menuel terapi sırasında kullandıkları birçok teknik vardır ve her teknik benzersiz şekilde faydalıdır. Örneğin, kişiye ve duruma bağlı olarak manuel terapi yöntemi; enflamasyonu azaltabilir, kas ve fasiyallerin esnekliğini ve hareketliliğini artırabilir, yumuşak dokular arasındaki adezyonların hareketliliğini artırabilir veya kas uzayabilirliğini sağlayabilir. Benzer şekilde, eklemlerin mobilizasyonu ve manipülasyonu ağrıyı hafifletir ve hareketliliği iyileştirir. Manuel terapi, tedavi edilen bölgeye ve tüm vücuda işlevi yeniden sağlamak için fiziksel egzersizle birlikte kullanılır.

Flexio fizyoterapistleri, yani Flexiologist’ler sizlerin hareketini ve genel işlevini iyileştirmek için aşamalı egzersizle birlikte özel ve yetenekli manuel terapi tekniklerini kullanmaktadır. Siz de manuel terapinin size nasıl yardımcı olabileceğini öğrenmek ve randevu oluşturmak için 0212 322 73 02’yi arayarak bize ulaşabilir ya da www.flexio.com.tr adresinden form doldurabilirsiniz.