Fascial Stretch Therapy Hakkında Bilmeniz Gerekenler
05
Oct

Fascial Stretch Therapy Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Flexio

Fasya

05.10.2020

Fascial Stretch Therapy yöntemini duymadıysanız, iyileştirilmiş sağlık ve optimize edilmiş atletik performansa yönelik kritik bir adımı kaçırıyor olabilirsiniz. Fasya; kemiklerinizi, kaslarınızı ve eklemlerinizi birbirine bağlayan ve destekleyen bağ dokusudur. Bu dokular sertleşir veya kısıtlanırsa, esnekliğinizi ve genel eklem hareketliliğinizi hızla etkileyebilir. Neyse ki, bir esnetme yöntemi olan Fascial Stretch Therapy, fasyanızı esnek tutmak ve ameliyat, yaralanma veya spor antrenmanı sonrası iyileşme sürenizi sınırlandırmak için güçlü bir çözüm sunar.

Fascial Stretch Therapy Nasıl Yapılır?

Masaj gibi, Fascial Stretch Therapy bir masa üzerinde yapılır. Eğitimli bir profesyonel, siz vücudunuzu geri iterken eklemleri, kemikleri ve fasyayı manipüle edecektir. Bu işlem, zıt itme ve çekme kuvvetlerini gerektirdiğinden, Fascial Stretch Therapy kendi kendine uygulanamaz. Bununla birlikte, profesyonel olarak uygulanan tedavinin faydaları, özellikle düzenli bir hal aldığında önem kazanacaktır. Bu esnetme egzersizi, diğer masaj türlerine sıklıkla eşlik etmeyen derin bir rahatlama yaşamanızı da sağlar.

Aktif kişiler, Fascial Stretch Therapy uygulamasından en çok fayda görebilenlerdir. İşlem, kas dokusunun ve yakındaki fasyanın aynı anda gevşemesine yardımcı olur, bu da ağrıyı azaltabilir ve herhangi bir bölgeye kan akışını iyileştirebilir. Ayrıca, optimum sağlık koşulları altında esnekliğinizi hızla artırabilir. Pek çok profesyonel sporcu, genel performanslarını ve esnekliklerini etkileyici sonuçlarla iyileştirmek için Fascial Stretch Therapy yöntemine yönelmiştir.

Fascial Stretch Therapy İyileşme Süresini Etkiler mi?

Fasyanın gerdirilmesi sadece sporcular için faydalı değildir. Aslında, ciddi bir eklem yaralanması veya ameliyattan sonra genellikle fizik tedaviye dahil edilir. Miyofasiyal salınım genellikle fizyoterapistler tarafından kullanılır. Fasiyal gerdirme tedavisi, genellikle manuel yara azaltma teknikleriyle ilişkili yoğun ağrı olmadan yara dokusunu parçalamanın yanı sıra iyileşme süresini azaltmaya yardımcı olabilir. Fascial Stretch Therapy, ayrıca etkilenen eklemde ve ilişkili fasyal dokudaki hareket açıklığını ve esnekliği iyileştirmeye yardımcı olur.

Myofascial Stretch Therapy'yi Ücretsiz Deneyin

Esnekliğinizi ve atletik performansınızı geliştirmek veya bir yaralanma veya ameliyatın bıraktığı hasarlardan kurtulmanıza yardımcı olmak için Fascial Stretch Therapy'den destek alın, devam eden seanslar ile birlikte uygulamanın sayısız faydasından yararlanın. Teknik, kronik ağrıyla mücadele edenlerin daha iyi bir yaşam kalitesi elde etmelerine bile yardımcı olan Fascial Stretch Therapy yöntemini profesyonel fizyoterapistler yönetiminde uygulamak ilk seansınızı planlamak ve ücretsiz denemek için hemen bizimle iletişime geçin.