En Yaygın Boyun Ağrısı Türleri
24
Aug

En Yaygın Boyun Ağrısı Türleri

Flexio

Fasya

24.08.2020

Boyun ağrısından rahatsızsanız, yalnız değilsiniz! Doktorlar, her 10 kişiden yedisinin, hayatlarının bir noktasında boyun bölgesinden rahatsızlık çektiğini söylüyor. Ancak bu insanların her birinden boyun ağrılarını tarif etmelerini isterseniz, muhtemelen yedi farklı hikaye alırsınız.

Spesifik boyun semptomunuzu veya semptomların kombinasyonunu açıkça tanımlayarak, doktorunuza neyin yanlış olduğunu ve nasıl yardımcı olacağınızı belirlemesine yardımcı olabilirsiniz. İşte en yaygın boyun ağrısı türleri:

Kas Ağrısı

Ağrıyan boyun veya omuz kasları, aşırı zorlamaya veya uzun süreli fiziksel veya duygusal strese yanıt olarak ortaya çıkabilir. Boyun kasları, bazen tetik noktaları olarak adlandırılan, dokunmaya duyarlı sert düğümler geliştirebilir.

Kas Spazmı

Kas spazmı, boyun kaslarının ani ve güçlü bir şekilde kasılmasıdır. Boynunuz ağrıyabilir, gergin veya düğümlenmiş bir hal alabilir ve başınızı çevirmeniz imkansız olabilir. Ağrılı, sert bir boyun ile uyandığınızda, bu muhtemelen bir kas spazmıdır. Kas spazmı bir kas yaralanmasından kaynaklanabilir, ancak aynı zamanda bir spinal disk veya sinir problemine veya hatta duygusal strese yanıt olarak da ortaya çıkabilir. Bununla birlikte, genellikle net bir neden yoktur.

Baş Ağrısı

Boyna bağlı baş ağrısı en çok başın arkasında ve boynun üst kısmında hissedilir ve genellikle kas gerginliği veya spazmının bir sonucudur. Boyuna bağlı baş ağrısı, genellikle hafif seyreder; boyun da sert veya hassas olabilir. Boynunuzu hareket ettirmek, durumu daha da kötüleştirir.

Faset Eklem Ağrısı

Çoğunlukla derin, keskin veya ağrılı olarak tanımlanan faset eklemlerindeki (boynun omurlarının bir kısmı) ağrı, başınızı etkilenen tarafa doğru eğerseniz tipik olarak kötüleşir ve omzunuza veya sırtınızın üst kısmına yayılabilir. Faset eklemlerindeki artrit, diğer yerlerde olduğu gibi, sabahları veya bir süre hareketsizlikten sonra daha kötü hissettirebilir.

Nöralji

Omurga sinirlerinin köklerinin tahriş olması veya sıkışması; keskin, kısa süreli, şiddetli veya karıncalanma ve iğnelerin eşlik ettiği ağrıya neden olur. İlgili sinire bağlı olarak, ağrı kola ve hatta ele vurabilir.

Refere Ağrı

Belirtilen ağrı, vücudun bir bölümünde, vücudun başka bir yerindeki bir problemle tetiklenen ağrıdır. Örneğin, eforla kötüleşen boyun ağrısı bir kalp sorununa işaret ederken, yemek yediğinizde ortaya çıkan boyun ağrısı yemek borusundaki bir sorundan kaynaklanabilir.

Kemik Ağrısı

Boyun omurlarında ağrı ve hassasiyet, yumuşak dokulardan kaynaklanan boyun ağrısından çok daha az yaygındır. Kemik ağrısının tıbbi yardıma ihtiyacı vardır, çünkü daha ciddi bir sağlık sorununa işaret edebilir.

Boyun ağrısını yenmek ve sevdiğiniz aktivitelere geri dönmek için stüdyomuzda uzman fizyoterapistler tarafından uygulanan Myofascial Stretch Therapy yöntemine başvurabilirsiniz. Fasyaya ve ağrılı bölgeye odaklanan uygulama sayesinde boyun ağrılarınızdan kurtulmak için bize ulaşabilir ve randevu alabilirsiniz.